Уроки для молоді

Уроки для молоді

У цьому році музей історії міста Кам’янське запровадив нову наукову-просвітницьку програму «Уроки історії для молоді», метою якої є популяризація історичних знань серед покоління, яке через кілька десятиріч визначатиме вектор подальшого розвитку України.

23 січня 2018 р. відбулась перша публічна лекція, під час якої доктор історичних наук, професор кафедри історії України ДНУ Олександр Нікілєв розкрив тему «IV Універсал – проголошення незалежності України: як це було».
Лютнева зустріч у новому форматі відбулася 27 лютого 2018 р. Тема – «Доля Олекси Коваленка в контексті тоталітарної доби», автор – кандидат історичних наук, директор музею історії міста Наталія Буланова, яка вже багато років займається дослідженням біографії Олекси Коваленка – місцевого лікаря, колишнього просвітянина, автора переспіву «Слова о полку Ігоревім».

Перший досвід проведення таких уроків засвідчив інтерес і молоді, і викладачів до цієї музейної програми.
Продовжуючи працювати за даним напрямом, у квітні музей запросив на публічну лекцію Наталії Буланової на тему «Тритузне: виклики цивілізації та ландшафти пам’яті». А у травні знову звернемося до теми про Олексу Коваленка, з огляду на святкування річниці від дня його народження.

Про дати проведення публічних лекцій буде оголошено пізніше.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *