Музейна педагогіка.

Музейна педагогіка.

Уроки  історичної помяті

Життя під час смерті

      На прикладі доль мешканців міста, що в роки Другої світової війни пройшли  крізь пекло німецьких концентраційних таборів, розкривається антилюдська сутність нацистського режиму. Складовими уроку є документальні свідчення та  відеоряд.

Дзвони Чорнобиля

Урок побудований на інформації про аварію на чорнобильській АЕС та ліквідації її наслідків, яку надають документальні кадри та музейні пам’ятки-матеріали мешканців міста чорнобильців.

Війна з нацизмом. Український рахунок

Причини, перебіг та наслідки радянсько-німецької війни 1941-1945 рр. висвітлено через долі її учасників – мешканців міста. Показано антилюдську сутність політики як нацистського, так і радянського режимів у відношенні до населення України та ціни перемоги для українського народу.

Урок побудований на документальних та речових свідченнях представлених в історико-документальній експозиції.

 

Уроки-екскурсії

Таємниці бабусиної скрині

Під час уроку-екскурсії в стаціонарній експозиції відбувається знайомство з повсякденним життям, побутом, звичаями та традиціями селянської родини в місцевих селах наприкінці XIX – поч. XX ст.

Душа мого народу – рушники

Під час тематичного уроку проходить знайомство з особливостями орнаменту  українських рушників. Через розкриття їх символічного значення відбувається знайомство із світоглядними народними уявленнями, з’ясовується місце та значення рушника в житті українців.

 

Урок національної гідності

Герої не вмирають

 Метою уроку є виховання патріотизму, поваги до людей, що стали на захист людської гідності, віддали своє життя за право народу на вибір шляху розвитку і збереження територіальної єдності України.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *