Уроки історії для молоді

Уроки історії для молоді

У форматі публічної лекції з демонструванням документальних матеріалів та кадрів із художнього фільму « Таємний щоденник Симена Петлюри » познайомить учнівську та студентську молодь із життям та діяльністю одного із визначних очільників  Української революції 1917 – 1921

 

Мамай. Степ. Захист.

Екскурсія по колективній виставці художників із різних регіонів України познайомить молодь з тисячолітньою боротьбою українців, уособленням якої є козацтво і яка тягнеться до наших днів, із зовнішньою агресією.

 

Ексурсії-квести з циклу «Таємниці української весни».

Ексурсія-квест проходить в 1-му експозиційному залі в розділі «Село Кам’янське» на основі етнографічної колекції (предмети побуту, знаряддя праці, декоративно-ужиткове мистецтво). Екскурсія доповнена звуковим супроводом – календарно-обрядові пісні (веснянки, гаївки) та закликанням весни – водіння традиційного хоротводу, використовується відеоряд.

 

 

Таємниці української осені.

Проходить у 1-му експозиційному залі на базі етнографічної колекції музею (знаряддя праці, предмети побуту, декоративно-ужиткове мистецтво). Широко обігрується весільна обрядовість – пісні, створення весільного гільця, гарбуз як символ відмови та збір урожаю – обжинкові пісні.

 

 

Таємниці української зими.

Проходить у 1-му експозиційному залі в розділі «Село Кам’янське» доповненому матеріалами характерними для зимньої пори року. Передбачає відгадування компонентів традиційної української куті. Супроводжується колядками та щедрівками.

 

Історичні настільні ігри.

100 років боротьби. Українська революція 1917 – 1921 рр.

У форматі пізнавальної гри учасники пройдуть шляхом героїчних та трагічних подій Української революції – від створення Центральної Ради до Другого Зимового походу, познайомляться з її основними здобутками та прорахунками.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *