До 150-річчя з дня народження класика української літератури Василя Стефаника.

До 150-річчя з дня народження класика української літератури Василя Стефаника.

В Музеї історії міста відкрилася художньо-літературна виставка «За них я буду писати  і про них», присвячена 150-річчю з дня народження класика української літератури Василя Стефаника.

Побудована на симбіозі візуального й вербального рядів, виставка гармонійно поєднує витяги із текстів письменника з полотнами українських художників, які відтворюють внутрішній світ героїв новел письменника.

17 живописних робіт, серед яких належать відомому  багатьом кам`янчанам художнику Михайлу Мігріну, написаних в різній техніці, з різним рівнем майстерності й таланту, допоможуть відвідувачу зрозуміти прагнення й намагання письменника відтворити життя та внутрішній світ галицького селянства, відчути його біль, який  так писав про своїх героїв: «Я люблю мужиків за їх тисячолітню, тяжку історію, за культуру, що витворила з них людей, котрі смерті не бояться… За них я буду писати і   про них».

Виставка розрахована як на підготовленого, так і не підготовленого відвідувача, незалежно від віку, який за допомогою кваліфікованого коментаря екскурсовода отримає змогу на чуттєво-образному  рівні проникнути в тайну творчості видатного майстра, одного з кращих новелістів Європи.  

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *