Запрошуємо на персональну виставку Анатолія Меньківа “Життя 13-тьох дверей”

Запрошуємо на персональну виставку Анатолія Меньківа “Життя 13-тьох дверей”

30 серпня о 16:00 в Музеї історії м. Кам’янське відбудеться відкриття арт-проекту «Життя 13-тьох дверей» члена Спілки дизайнерів України та Міжнародної асоціації «Society of Designers»,  голови осередку СДУ в  м. Дніпро Анатолія Меньківа.

Це друга персональна виставка художника в нашому музеї. Активний і творчий художник та куратор подій Анатолій Меньків організовує та проводить різноманітні актуальні соціальні акції, виставки та майстер-класи.

Як волонтер, започаткував проект «Арт-десант», у рамках якого допомагаючи повернутися до життя навчає живопису поранених воїнів у військовому шпиталі Дніпра.
За свою працю Анатолій був нагороджений багатьма нагородами, серед них: Почесна медаль «LEGE ARTIS», Медаль «Захисника Вітчизни», Медаль «За заслуги перед містом», Почесна медаль від СДУ за вагомий внесок у розвиток дизайну в Україні, Золота медаль ім. Олександра Родченка та ін.
Анатолій експонував свої роботи на багатьох виставках, бієнале та триєнале у більш,  ніж 20 країнах світу. Твори знаходяться у приватних колекціях, колекціях галерей та музеїв України, США, Італії, Іспанії, Кореї та інших країн світу.

Поштовхом до створення арт-проекту «Життя 13-тьох дверей» стала низка подорожей містами Польщі та Італії, які  здійснив художник протягом останніх двох років, що привело митця до  філософських роздумів  про образ архітектурного елементу. Двері середньовічних будинків, храмів та публічних споруд стали предметом дослідження Анатолія Меньківа: за кожною з 13-тьох дверей – своя атмосфера, своє особливе  життя та своя історія. «Вхід або вихід, час, історія, релігія, цілі епохи, люди, долі… Двері — це шлях до істини. Ми відкриваємо двері за дверима, ми йдемо вперед життєвим шляхом, маневруючи і постійно змінюючи наш маршрут. Ми кожен день опиняємося перед вибором — перед кількома дверима. Вони всі різні. Вони ведуть в різні боки, в різні площини, в різні світи, але обираємо лише одну…»

Важливу роль в образному настрої представлених творів грає особлива авторська техніка, застосована художником. Фактура поверхні, збагачена різними рельєфно виступаючими мазками, створює додаткову світлотіньову гру, підкреслює виразність елементів композиції. Художні особливості робіт підсилюються звуковим супроводом використовуючи QR код смартфона.

Виставка експонуватиметься до 22 вересня 2019 р.

Музей знаходиться за адресою Проспект Свободи, 39

Довідки за телефоном 066-578-51-19

Електронна пошта muzeumkamianske@gmail.com

 

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *