Запрошуємо на персональну виставку майстра народного мистецтва України Віти Рябової «Тендітний світ краси»

Запрошуємо на персональну виставку майстра народного мистецтва України Віти Рябової «Тендітний світ краси»

Від 18 липня 2019 р.  у Музеї історії м. Кам’янське працює  персональна виставка майстра народного мистецтва України Віти Рябової «Тендітний світ краси». Творчість  Віти  Рябової, однієї з надзвичайно талановитих художниць петриківського розпису, відома мешканцям міста з попередніх персональних та колективних мистецьких виставок, що експонувалися у Музеї історії Кам’янського, в  яких  активно брала  участь майстриня.

Віта Рябова захоплюється петриківським розписом з дитинства. Згодом вона  закінчила Петриківське художнє училище. Весь час займається саморозвитком, шукає нові творчі підходи і водночас бережно зберігає традиції народного мистецтва. Саме тому її роботам притаманні самобутність і спадкоємність кращих традицій легендарних майстрів старшого покоління. Кожний її розпис – соковитий та витончений, вишуканий та тендітний, проникнутий різнобарв’ям природи рідного краю, любові до нього, до її історії. Серед улюблених сюжетів квіти, побутові сценки з життя селян, козак Мамай.

Віта Рябова –  постійний учасник Всеукраїнського історико-культурологічного фестивалю «Мамай-фест», учасниця міських і обласних виставок, ярмарок декоративно-ужиткового мистецтва.

У 2014 р. Віта Рябова отримала міську премію за досягнення у розвитку культури, мистецтва у номінації «Образотворче та декоративно-прикладне мистецтво».

Сьогодні майстриня сповнена творчих задумів і продовжує плідно працювати. Виставка «Тендітний світ краси»  Віти Рябової працюватиме до 25 серпня 2019 р. Вартість квитків – 20 грн. (для дорослих), 10 грн. (для дітей).

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *