Нещодавно в музеї відбулося відкриття виставки “Кривий Ріг нескорений”

Нещодавно в музеї відбулося відкриття виставки “Кривий Ріг нескорений”

 

 

 

 

 

Нещодавно в  Музеї історії міста Кам’янське відбулася презентація  художньої виставки «Кривий Ріг нескорений» – мистецького проєкту Національної спілки художників України. Відвідувачі музею вже мали можливість познайомитися з першим проєктом НСХУ цієї серії – «Маріуполь нескорений», створеним в той час, коли  тривали кровопролитні бої за це українське місто.  Це своєрідний рівень опірності мистецтва рашистській агресії, яка триває й по сьогоднішній день.
Особливість художньої виставки «Кривий    Ріг нескорений» полягає в тому, що на ній представлені як пленерні роботи, так і створені в минулі роки полотна, які об’єднані ідеєю опору ворогові засобами мистецтва. Адже оспівуючи краєвиди Кривого Рогу, художники одночасно створюють основний меседж, націлений на Перемогу України в цій страшній війні. Всього в експозиції представлено близько 50 робіт 22 митців, Серед них, як молоді художники, так і такі відомі митці, як Костянтин Чернявський, Леонід Давиденко, Олександр Юрченко, Юрій Бондаренко та інші.
Спеціально на відкриття виставки прибула делегація худоників з Кривого Рогу, очолювана  Оленою Телятник, роботи якої також представлені в експозиції. Митці розповіли про те, як живе прифронтовий Кривий Ріг, як створювався цей життєстверджуючий проєкт в умовах російської агресії.    Свої привітання усім шанувальникам  мистецтва передав у відеозверненні  з Лондону очільник Криворізької організації НСХУ,  заслужений  художник України Леонід Давиденко.
Символічно, що криворізькі художники приїхали не з порожніми руками, а привезли допомогу для фронту, яка вже відправлена на «нулі» через  волонтерів, з якими працює музей.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *