Персональна виставка Олега Лазаренко “Вартові Харкова” в Музеї історії міста

Персональна виставка Олега Лазаренко “Вартові Харкова” в Музеї історії міста

 

 

20 липня о 16 год. в Музеї історії міста Кам’янське відкриється художня виставка заслуженого художника України Олега Лазаренка «Вартові Харкова». Експозиція містить портрети харківських волонтерів, створені художником під час героїчної оборони Харкова від рашистської навали. Це люди, які, незважаючи на страх, біль, обстріли, руйнації, загибель друзів, знайомих, продовжують «тримати небо» свого рідного міста: допомагають пораненим, чергують на волонтерських блокпостах, годують військових та цивільних у бомбосховищах, і ще роблять багато такого, чому у звичайному повсякденному житті не надають такого важливого значення, як у воєнний час. Вони принципово відмовляються покидати місто, поєднавши свою долю з цим мегаполісом.
Виставка образів наших героїчних сучасників, які протистоять навалі, продовжує галерею створених О. Лазаренком образів апостолів, українських князів, видатних діячів культури, ставши символом спротиву та нової хвилі розвитку української нації.
Авторка ідеї та кураторка виставки – Таня Бабіна, лауреатка премії ООН в галузі телебачення, директорка центру «Сірін», яка з 2014 р. опікується родинами загиблих на Донбасі бійців та пораненими. Авторка культурно-просвітницької програми «Грані часу» та циклу фільмів «Ностальгія», присвячених історії України. Учасниця Всеукраїнського історико-культурологічного фестивалю «Мамай-фест». Дизайнер виставки – Михайло Іткін.
]

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *