Прес-реліз ХІІ Всеукраїнського історико-культорологічного фестивалю «Мамай-fest»

Прес-реліз ХІІ Всеукраїнського історико-культорологічного фестивалю «Мамай-fest»

Прес-реліз ХІІ Всеукраїнського історико-культорологічного фестивалю «Мамайfest»

Культурна програма міського голови Андрія Білоусова

Основна локація –Музей історії міста Кам’янське

Майданчики – майдан Калнишевського

арт –кафе «Ліверпуль»

Час проведення – 31 травня – 2 червня 2019 р.

Урочисте відкриття – 31 травня о

«Історико-культорологічний фестиваль «Мамай-fest» – це широкомасштабне музейне дійство в форматі науково-мистецької акції, де синтез музики і поезії, кіно і театру, образотворчого і народно-ужиткового мистецтва, музейних предметів із закодованою в них пам’яттю народу та наукових розвідок, гармонійно поєднуючись, творить український простір в його духовному, естетичному та інтелектуальному вимірі.

Традиційні мотиви народної картини «Козак Мамай», образ якого лежить в основі проекту, вступають у відкритий широкому загалу діалог з концептуальним баченням минулого та майбутнього України сучасними митцями та науковцями.

Фестиваль обіцяє стати справжнім святом для поціновувачів різних видів мистецтва та шанувальників історії. Його акції відбуватимуться впродовж трьох днів, відразу на кількох мистецьких майданчиках.

Урочисте відкриття фестивалю, що пройде 31 травня на майдані Калнишевського завершиться концертом народного фольклорного ансамблю «Ексампейя», лауреатом багатьох всеукраїнських конкурсів із Кропивницького, гурті з Камянського «Silver tawn», а також культового харківського гурту «Жадан і Собаки». Музична складова фестивалю буде доповнена концертом Народного артиста України Тараса Компаніченка, який традиційно розпочнеться 1 червня о 19.00 годині в кінозалі музею.

Сергій Жадан, Галина Пагутяк, Маріанна Кіяновська – ці імена говорять самі за себе і це далеко не повний перелік гостей лише однієї літературної сцени, творчі зустрічі

з якими відбудуться впродовж 1-2 травня в арт-кафе «Ліверпуль» та кінозалі музею.

Справжньою окрасою фестивалю стане художній майданчик на якому гості матимуть змогу ознайомитися з творчістю відомих художників із різних регіонів України, представлених на колективній художній виставці «Мамай. Степ. Захист», присвяченій синам України, які протягом віків захищали її право на власне існування та роботами молодого представника школи концептуального живопису Костянтина Роготченка. Художній майданчик включає в себе і такі традиційні для фестивалю форми, як етно-толока декоративно-ужиткового мистецтва на примузейній площі та підведення підсумків конкурсу дитячої творчості «Козак Мамай та його пісня».

Наукова складова фестивалю пройде в форматі круглого столу «Розірвати коло», присвяченого 180-річчю від дня народження Чубинського.

Окрім цього гостей та учасників фестивалю чекають майстер-класи з плетіння маскувальних сіток для бійців на Сході України та друкованої графіки, презентація етно-проекту «баба Єлька», лекція з сучасного мистецтва та театралізована екскурсія по місту, тощо.

Завершиться фестиваль святом зливаної каші на примузейній території.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *