Міжнародна наукова конференція “Історія як інструмент сучасних міжнародних конфліктів”

Міжнародна наукова конференція “Історія як інструмент сучасних міжнародних конфліктів”

З 8 по 10 листопада у Краківському педагогічному університеті проходила міжнародна наукова конференція “Історія як інструмент сучасних міжнародних конфліктів”.

Окрім Краківського педуніверситету, організаторами цієї конференції виступили Лейпцизький університет та міждержавна організація ENRS – Європейська мережа пам’яті та солідарності.

Учасниками цього наукового форуму стали науковці із Польщі, Франції, Угорщини, США, Китаю, Індії, Узбекистану, Грузії, Німеччини, України та інших країн.

Каменське на цій науковій конференції представляла кандидат історичних наук, директор Музею історії міста Наталія Буланова з доповіддю на тему: «Роль історичних музеїв у подоланні травматичного минулого».

В основу проведеного М. Буланової дослідження, яке викликало велику цікавість у колег, покладено аналіз досвіду роботи історичних музеїв України з важким історичним минулим, травма від якого впливає на кілька поколінь українців. Це, зокрема, постгеноцидний та постколоніальний синдроми, які перешкоджають розвитку України як держави.

Окрім роботи у наукових секціях, програма конференції включала ознайомлення учасників з історичними пам’ятками та музеями Кракова, зокрема, відвідування музею «Фабрика Шиндлера». Цей сучасний інтерактивний музей, присвячений життю Кракова та єврейського гетто в роки нацистської окупації, відрізняється силою емоційного впливу на відвідувачів, що наголошує на актуальності роботи музеїв з травматичним минулим.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *