Новий  Всесвіт  «Мамай-фесту»

Новий  Всесвіт  «Мамай-фесту»

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Новий  Всесвіт  «Мамай-фесту» 

        Коронавірусна пандемія та повязані з нею карантинні обмеження  внесли колосальні зміни у всі сфери людського життя: економічну,  політичну, гуманітарну, яке стало відбуватися у віртуальному форматі. Переважна більшість популярних масових заходів перенесені на наступний рік.  Серед них – Олімпійські ігри, «Євробачення», Каннський кінофестиваль, культовые рок-фести  Sziget в Угорщині та  Glastonbury у  Великобританії тощо.  В Україні про перенесення на 2021 год заявили відомі столичні фестивалі «Книжковий Арсенал», Atlas Weekend, UPark, RadioDay openair,  львівский Leopolis Jazz Fest та багато інших.
Не став виключенням Всеукраїнський історико-культурологічний фестиваль «Мамай-фест», який щорічно, починаючи від  2008 р. проводиться на початку червня у Кам’янському   Музем історії міста.  Але проведення  фестивалю за нинішніх умов, навіть у випадку подальших послаблень карантинного режиму пов’язане з  великим ризиком для гостей та учасників заходів. Тому оргкомітетом прийняте рішення за прикладом більшості вітчизняних та зарубіжних фестивалів  перенести «Мамай-фест» на 2021 рік. Але окремі фестивальні заходи, не пов’язані з присутністю великої кількості людей, відбудуться на Покрову 2020 року.
Музей історії міста Кам’янське запрошує всіх митців  приєднатися до  арт-проєкту «Палітра як Всесвіт Мамая» й створити образ народного героя, використовуючи свої палітри – і в переносному, і в прямому сенсах, щоб дерев’яні основи для фарб стали  основою для картин. Надіслані на адресу музею (Кам’янське, пр. Свободи, 39) роботи будуть представлені на колективній художній  виставці,  відкриття якої заплановане  в середині жовтня, на свято Покрови – День українського козацтва і День захисника  України.  Також відкриється дитяча сторінка – конкурс дитячої творчості «Козак Мамай та його пісня». У рамках фесту заплановано проведення традиційної науково-практичної конеренції «Українське козацтво в етнокультурному просторі Наддніпрянщини» (https://museumkamyanske.com.ua/).

 

 

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *