Історико-документальна виставка “Україна ціна свободи”

Історико-документальна виставка “Україна ціна свободи”

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

21 листопада – День Гідності і Свободи, який вперше відзначався за умов широко- масштабного вторгнення. Цього дня в Музеї історії міста Кам’янське відкрилася виставка “Україна. Ціна Свободи”, яка висвітлює тернистий шлях українців в боротьбі за свою гідність та свободу. Адже саме Майдан приніс відчуття того, що українці – гідна нація, дав відчуття міцності національного духу, відтворив цивілізаційний вибір українців. У 2014 р., коли розпочалися бойові дії на Донеччині, українські воїни, що йшли воювати просто з Майдану, захищали найвищі цінності, одстоювані під час Революції Гідності. на Майданах. Повномасштабна агресія гебістської росії проти України перетворила нашу державу на своєрідний Майдан із його базовими принципами самоорганізації, консолідації, взаємодопомоги. Саме про ці події та участь у них містян йде мова у виставці “Україна. Ціна Свободи”, що цього дня відкрилася в Музеї історії міста. Ця подія зібрала навколо себе учасників Майдану, воїнів, волонтерів, членів родин загиблих – батьків та матерів, які втратили на війні найдорожче – своїх дітей. Попри це вони міцно тримають стрій, своєю допомогою фронту наближаючи нашу Перемогу.
Важливим є те, що багато експонатів привезена волонтерами просто з районів бойових дій. Музейники висловлюють слова подяки #АндріюІванченку, #ОлександровіСвічинському, #ЮріюНорохі, #МариніСаранчі за поповнення музейних колекцій. Андрій Іванченко разом з Олександром Свічинським просто на відкритті передали крило рашистського беспілотника “Орлан” збитого в небі с. Новоселівкка на Донеччині та фрагмент збитого літака СУ-35 під Бахмут Бахмутом.
Це важка виставка, тому що вона містить меморіальні речі загиблих воїнів, в яких вони прийняли останній свій бій. Приміром, посічений осколками військовий стрій полеглого 13 березня 2022 р. воїна Максима Чиженка… Але, безсумнівно, є важливою для нашого суспільства.
 Відвідати виставку можна щодня, окрім неділі. Попередній запис на екскурсії.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *