Щоденник Літньої школи гідів “Історія навколо нас”. Шосте заняття.

Щоденник Літньої школи гідів “Історія навколо нас”. Шосте заняття.

Щоденник Літньої школи гідів “Історія навколо нас”
Шосте заняття Літньої школи гідів було присвячене теорії та практиці проведення екскурсій у форматі воркшопів та екскурсій по музею. Також цього дня продовжилось знайомство з храмами Кам’янського, історія яких є частиною історії і нашого міста.
Розпочалося заняття з екскурсії по виставці “Скарби рідної землі” в Музеї історії міста Кам’янське, під час якої вихованці змогли отримати уявлення про методику проведення екскурсії, а також поринути у давнє минуле Придніпровського краю. Велике захоплення викликала колекція артефактів (археологія та етнографія), зібрана краєзнавцем Василем Сідаком з Дніпровом’янки. Учасники змогли переглянути унікальні експонати, що представлені вперше в повному обсязі. Продовжилася зустріч на воркшопі від директорки музею Наталії Буланової, де майбутні гіди отримали знання з теорії проведення екскурсій.
Звісно, що як теорією, так і практикою проведення екскурсій сповна можна оволодіти тільки завдяки певному досвіду. Вихованці Літньої школи гідів набувають його поступово, крок за кроком, вивчаючи різні об’єкти історико-культурної спадщини, зокрема храми. Цього дня вони відвідали єврейську синагогу “Бейт Реувен”, де ознайомилися з історією на традиціями єврейської громади міста. Родзинкою візиту стали гостини кошерною іжею.
Другим місцем подорожі став греко-католицький храм Преображення Господнього, де окрім огляду каплиці і майбутнього храму, настоятель о. Ігор (Пагулич) розказав про роботу БФ “Карітас Кам’янське”, який є партнером проєкту.

Проєкт реалізовується за фінансової підтримки програмою «Culture Helps / Культура допомагає», яка імплементується
Іншою Освітою спільно з zusa за підтримки
Європейського Союзу. #culturehelp
Інша Освіта
https://www.facebook.com/inshaosvita/
https://www.instagram.com/insha_osvita_
community/
zusa
https://www.facebook.com/zusaculture
https://www.instagram.com/zusaculture/

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *