2 серпня 2023 р. відбулося четверте заняття Літньої школи гідів – перша виїзна екскурсія

2 серпня 2023 р. відбулося четверте заняття Літньої школи гідів – перша виїзна екскурсія

 

Чергове, четверте за рахунком заняття Літньої школи гідів, що відбулось 2 серпня 2023 р., її учасники (це, як місцева молодь, так і внутрішньо переміщені особи, в тому числі і родини з дітьми) очікували з особливим нетерпінням, адже на цей день була запланована перша виїзна екскурсія. Її маршрут включав місто Дніпро та Старий Кодак. Екскурсія розпочалася центральними вулицями та околицями Кам’янського, вихованці Літньої школи гідів розповіли самостійно підготовлені історії про Карнаухівку та Таромське.
Велике захоплення учасників поїздки викликав Музей історії Дніпра, нещодавно створений, але вже відомий в Україні інтерактивними методами побудови експозиції. Гостей привітав заступник директора з наукової роботи Святослав Чирук і разом з колегами провів їх музейними залами.
Подорож продовжилась поїздкою до старовинного козацького селища Старі Кодаки, де збереглися залишки польської і козацької фортеці, збудованої у1635 р., пам’ятний знак на честь взяття Кодака козацькими військами у 1648 році; козацький цвинтар кінця XVIII – першої половини XIX ст. Екскурсію пам’ятними місцями провів відомий краєзнавець, доцент кафедри географії Дніпровського національного університету ім. Олеся Гончара Вадим Манюк. Його розповіді про козацькі слободи, їх історію, особливості природного ландшафту, викликали великий інтерес вихованців Літньої школи гідів. На зворотному шляху тривало активне обговорення поїздки, обмін враженнями й подальшими планами.

Проєкт реалізовується за фінансової підтримки програмою «Culture Helps / Культура допомагає», яка імплементується
Іншою Освітою спільно з zusa за підтримки
Європейського Союзу. #culturehelp
Інша Освіта
https://www.facebook.com/inshaosvita/
https://www.instagram.com/insha_osvita_
community/
zusa
https://www.facebook.com/zusaculture
https://www.instagram.com/zusaculture/

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *