Віртуальний тур «Кам’янське. Минуле та сучасне»

Віртуальний тур «Кам’янське. Минуле та сучасне»

Перші панорами

10 2020 р. вересня в музеї історії міста Кам’янське відбувся прес-брифінг щодо висвітлення роботи з створення віртуального туру «Кам’янське. Минуле та сучасне» експозицією музею, в якому буде висвітлено історію нашого краю від палеоліту до сьогодення. Вперше під час брифінгу представлено команду, яка реалізує цей проєкт. Це – відомий в регіоні фотограф Андрій Заїка, автор багатьох фотовиставок, присвячених місту Кам’янське, старший науковий співробітник музею, авторка текстів Ганна Крамаренко, художник-реставратор музею Олена Ковалевич, яка відповідає в проекті за комунікацію. Реалізація проекту відбувається під керівництвом директора Музею історії міста Кам’янське, кандидата історичних наук Наталії Буланової. На волонтерських засадах до команди долучились міські фотографи. Під час брифінгу повідомлено про налагодження партнерських стосунків з ГО «Орлан», Кам’янським вищим професійним училищем та Комунальним підприємством «Міська інформаційна служба».
Перший транш, який надійшов на рахунок музею, використано для закупівлі необхідного обладнання та програмного забезпечення з метою здійснення фотозйомки, створення сферичних панорам, які будуть з’єднуватись у віртуальний тур.
На брифінгу були представлені перші панорами та схеми віртуального туру. Другим етапом проекту буде складання сферичних панорам в екскурсію по визначеним пунктам переходу. Попереду також вивчення технології 3D сканування експонатів.
Отриманий під час карантину грант надасть можливість розвинути онлайн-комунікації та сприятиме формуванню нової аудиторії в інтернет-просторі.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *