Гірка пам’ять Бабиного яру

Гірка пам’ять Бабиного яру

Днями у музеї історії міста Кам’янське для учнів І курсу КВПУ пройшов урок історичної пам’яті «Бабин Яр. Злочин без терміну давнини», що покликаний був згадати події 1941 року, які кривавими сторінками вписані у нашу історію.
Під час уроку учні Вищого професійного училища дізналися, що практика масових розстрілів  застосовувалася нацистськими окупантами по всій Україні, це відбувалося і в нашому Кам’янському, і у тодішньому Дніпропетровську, хоча наймасовішою трагедією став, звичайно, Бабин Яр, правда про який у радянські часи замовчувалася.
Тому надзвичайну цінність і з точки зору історії,  і з точки зору мистецтва має серія робіт «Бабин Яр» видатного українського художника родом із нашого міста Василя Овчинникова, який одним із перших торкнувся цієї теми, створивши полотна, сповнені відчаю і болю, що були продемонстровані учням під час уроку.
Крім цього, важливим акцентом заходу стало проведення паралелей із сучасною російсько-українською війною, адже нині ми також є свідками страшних злочинів російських окупантів проти людяності, які мають бути суворо покараними задля справедливості і збереження стабільності у світі.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *