Про презентацію персональної виставки Наталки Рибак “Петриківська весна”

Про презентацію персональної виставки Наталки Рибак “Петриківська весна”

22 серпня 2019 р. в Музеї історії міста Кам’янське відбулася презентація

персональної виставки заслуженого майстра народної творчості  України Наталки Рибак «Петриківська весна». Це друга персональна виставка художниці в нашому музеї на якій представлено близько пів сотні робіт.

Майстриня – активна учасниця  щорічного Всеукраїнського фестивалю «Мамай-fest» та Різдвяного свята в музеї, на якому  під час майстер-класів було створено 6 різдвяних дідухів, які тепер є оберегами міста.

Відкриття художньої виставки високого художнього рівня справжня культурна подія міста. Бо роботи Наталії Рибак відомі далеко за межами України: в Європі, Америці та Азії. Вона репрезентує мистецтво, в якому переплелися краса природи і мудрість людської душі. Саме за повну віддачу улюбленій справі народна майстриня була нагороджена орденом княгині Ольги III ступеня.

Презентація виставки розпочалася з привітань директора музею Наталії Буланової, яка побажала художниці творчого натхнення та звершень. До привітань також приєдналася заступник начальника відділу культури департаменту з гуманітарних питань Ірина Вовчек. Привітали майстриню і її колеги та друзі по життю Андрій Пікуш (голова Дніпропетровської обласної організації НСХУ, народний художник України) та Олександр Чегорка (член НСХУ).

Сама ж майстриня зазначила, що малювати вчиться все своє життя, постійно зростаючи та удосконалюючись. Після урочистого відкриття виставки  друзі,  колеги та громадськість мали змогу поринути в «Петриківську весну», в яскраві фольклорні сюжети, неповторні петриківські мальовки з дивовижними квітами, птахами та звірами.

А тих, хто до цього часу ще не встиг відвідати персональну виставку заслуженого майстра народної творчості України Наталки Рибак,   чекаємо в нашому музею за адресою: Проспект Свободи, 39. Виставка експонуватиметься до 23 вересня 2019 р.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *