Святкування Різдва Хритового у музеї 2022

Святкування Різдва Хритового у музеї 2022

Після минулорічного локдауну музей відновив традицію святкування Різдва Христового. Цього року 7 січня працювала традиційна етномайстерня, господиня якої – заслужений майстер народної творчості України Наталка Рибак провела кілька майстер-класів. Серед них – плетіння різдвяного Дідуха – оберега роду, який символізує єднання світу живих зі світом предків, добробут та злагоду в родині, а також традиційний на Різдво майстер-клас з петриківського розпису. Різдвяне свято продовжилося колядками у виконанні гурту «Матіола» та музейним дійством«Ой, радуйся, Земле!»,   під час якого учасники ознайомились з традиціями та звичаями , що побутували в краї на Різдво.

Родзинкою вечора стала презентація календаря «Етнокультурний образ Кам’янського на рубежі ХІХ – ХХ ст.», а також проведення безпрограшної лотереї, у ході якої гості мали можливість виграти музейні сувеніри та видання.

У ході вечору презентовано традиційну художню виставку «Різдво Христове – 2022», основу якої склали  тематичні твори  членів НСХУ – Олександра Чегорки та Сергія Бабіча, Валентина Назаренка, заслуженого майстра народної творчості України Наталки Рибак, художників Алли Михальчук, Володимира Сорочана, Олени Кучер, Іоанна Тищенка та інших. Знаково, що до виставки долучилося багато молодих художників з Кам’янського та Дніпра: свої твори вперше в музеї представили Яна Гладка, Тетяна Дзекунова, Альона Забіяка, Лілія Панченко, Юлія Кириченко, Ганна Шруб, Дмитро Аркадьєв.

 

 

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *