Художня виставка «Сезони життя Володимира Жугана»

Художня виставка «Сезони життя Володимира Жугана»

Нещодавно в Музеї історії міста Кам’янське відкрилася меморіальна виставка «Сезони життя Володимира Жугана», присвячена 95-річчю від дня народження відомого живописця, заслуженого художника України.

Світлини, документи, живописні полотна майстра пейзажу В. Жугана, які представлені на виставці, розповідають про нелегке життя, професійне становлення та зростання Митця.

Володимир Олександрович Жуган народився 27 жовтня 1926 р. у с. Лихівка Верхньодніпровського району. Ще з дитинства відчув потяг до малювання. На долю Володимира Жугана випали неймовірні випробування: голодомори 1933, 1947 рр., Друга світова війна. Отримавши фаховий диплом художника після закінчення Дніпропетровського художнього училища, В. Жуган плідно працював у жанрі пейзажу, створюючи живописні полотна. Член НСХУ, Володимир Олександрович брав участь у численних обласних, республіканських, всесоюзних та міжнародних виставках. Він всім серцем любив природу, відчував найменше її дихання. З щирою поетичністю створені дніпровські пейзажі: весняні квітучі сади, осінньо-зимовий смуток полів, сільські хати в буянні квітів та соняшників. Доторкнутися до мінливої краси природи рідного краю у різні пори року зможуть відвідувачі виставки «Сезони життя Володимира Жугана», яка працюватиме упродовж липня 2021 р. в Музеї історії міста

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *