14 грудня з нагоди 150-річчя Наукового товариства імені Шевченка у Музеї відбулися наукові читання на тему «Кам’янське. Невідомі сторінки історії»

14 грудня з нагоди 150-річчя Наукового товариства імені Шевченка у Музеї відбулися наукові читання на тему «Кам’янське. Невідомі сторінки історії»

У 2023 році на базі Музею історії міста Кам’янське був створений новий осередок у складі Дніпровської філії. 14 грудня з нагоди 150-річчя цього товариства у Музеї відбулися наукові читання на тему «Кам’янське. Невідомі сторінки історії», на яких музейники представили свої останні наукові доробки.

Директор музею, кандидат історичних наук Наталія Буланова виступила з доповіддю на тему «Проблема втрачених ландшафтів в історії  Кам’янського радянської доби», що піднімає проблему втрати історичної  пам’яті і з часом набуває лише більшої гостроти для нашого промислового міста. Тему надзвичайно кривавих боїв з німецькими окупантами за місто восени 1943 року на основі спогадів учасників розкрила завідувачка відділу науково-освітньої роботи музею Ольга Мащенко. Заступниця директора музею з наукової роботи Яна Мельник виступила з доповіддю на тему «Українська та російська ідентичність: аналіз муралів як особливості міського мистецтва», яка знаходиться на перетині декількох дисциплін –історії, психології, мистецтва.

Насамкінець директор музею запросила усіх присутніх на заході освітян і музейників долучатися до наукової роботи щодо вивчення локальної історії і брати участь в подальшій роботі Кам’янського осередку НТШ.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *