26 квітня 2024 р. у Музеї відкривається ХХІІІ Всеукраїнська виставка декоративно-ужиткового мистецтва “Свій Божий як Великдень”

26 квітня 2024 р. у Музеї відкривається ХХІІІ Всеукраїнська виставка декоративно-ужиткового мистецтва “Свій Божий як Великдень”

 

26 квітня 2024 р. у Музеї історії міста Кам’янське відкривається ХХIII Всеукраїнська виставка декоративно-ужиткового мистецтва «Світ Божий як Великдень», організована Національною спілкою художників України за підтримки Міністерства культури та інформаційної політики України. Майже сорок майстрів з різних регіонів України представили свої роботи, виконані у різноманітних техніках. Це як традиційні петриківський розпис, витинанки, батик, писанки, рушники, так і роботи, автори яких у пошуках нових форм виразності експериментують з формою, техніками та матеріалами. У своїх творах художники, прагнучи зберегти національну автентичність, забезпечити зв’язок минулого з сьогоденням і майбутнім, звертаються до мотивів з традиційними архетипами Світового Дерева – Дерева Життя як образу Всесвіту, солярних знаків, надаючи символічне значення світлу як символу життєвої сили й торжества справедливості, створюючи своєрідний гармонійний образ світу Божого, омріяний багатьма поколіннями українців.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *