3 вересня 2022 р. в Музеї історії міста відбулася зустріч з родинами загиблих кам’янчан в боротьбі з рашистськими окупантами.

3 вересня 2022 р. в Музеї історії міста відбулася зустріч з родинами загиблих кам’янчан в боротьбі з рашистськими окупантами.

 

3 вересня 2022 р. в Музеї історії міста відбулася зустріч з родинами загиблих кам’янчан в боротьбі з рашистськими окупантами. Ініціаторами цієї зустрічі, яка отримала всебічну підтримку міського голови Андрія Білоусова, стала ГО “Патріот-2015” та її cтруктурний підрозділ “Родина загиблих Кам’янського”. Напередодні зустрічі велися  дискусії стосовно доцільності проведення подібних  заходів тоді, коли війна з її кривавими жнивами триває. Але родини, які втратили рідних,  потребують уваги та підтримки суспільства. Музей є місцем пам’яті, тому зустріч відкрилася презентацією мартиролога загиблих  Героїв-кам’янчан, хвилиною мовчання та спільною молитвою разом з настоятелем парафії Преображіння Господнього УГКЦ, отцем Ігорем (Пагуличем). Ділова частина зустрічі включала в себе консультації кризових психологів Департаменту з гуманітарних питань,  директора Кам’янського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Андрія Дишлюка, начальника відділу Департаменту соціальної політики Олени Пильової,  виступів депутата Кам’янської міської ради Михайла Підгурського, в.о. голови ГО “Патріот-2015” Богдана Наполова. Символічно, що підсумки зустрічі підвів голова “Родини загиблих Кам’янського” Олександр Самойлович – батько, який втратив сина, але незважаючи на це, робить все можливе для допомоги родинам, що пережили подібну трагедію. Зустріч була важкою, але важливою не тільки в плані отримання родинами загиблих консультацій. Внаслідок її проведення налагоджено комунікацію. Важливо не бути байдужими, щоб ті, хто втратив близьких, не лишався наодинці зі своїм горем.  Важливо пам’ятати про тих, хто поклав  своє життя на вівтар нашої Перемоги.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *